Jestem BIO

 

 

Dwuwarstwowy koktajl z mango i truskawek

 

 

Składniki:

  • 1 dojrzałe mango
  • 300 g truskawek
  • 400 g jogurtu naturalnego
  • 2 łyżeczki cukru pudru
  • Dodatkowo:
  • kilka truskawek do dekoracji


 

Przygotowanie:

Mango obieramy ze skórki, oddzielamy od pestki, kroimy na mniejsze kawałki i wrzucamy do blendera. Dodajemy 200g jogurtu naturalnego i dokładnie mixujemy. Gotowy koktajl przelewamy do szklanki zapełniając jej połowę. Truskawki myjemy, odrywamy szypułki

kroimy na ćwiartki i wrzucamy do blendera. Dodajemy do nich odrobinę cukru pudru i 200g jogurtu naturalnego i dokładnie mixujemy. Gotowym koktajlem uzupełniamy drugą połowę szklanki ( żeby kolory nam się nie zmieszały najlepiej drugą warstwę nakładać stopniowo łyżeczką).

 

W upalne dni koktajl wyśmienicie smakuje schłodzony.

Wersja do druku Wersja do druku | Mapa witryny
© Polska Izba Żywności Ekologicznej