Jestem BIO

 

 

Lecę w kulki-wiosenna sałatka z ciecierzycą

Składniki na jedną porcję:

 

Wszystkie składniki można kupić w sklepie z ekologiczną żywnością lub na BioBazarze

  • Kasza kuskus - 4 łyżki
  • Ciecierzyca konserwowa lub ugotowana - 3 łyżki
  • Rzodkiewki - 3 sztuki
  • Świeży ogórek - 1/2 sztuki
  • Papryka - 1/4 sztuki
  • Szczypiorek - 2 łyżki
  • Pestki dyni - łyżka
  • Oliwa - 1 łyżka
  • Sól, pieprz, sok z cytryny

Sposób przygotowania:

 

Kaszę należy zalać wrzątkiem tak, aby woda wystawała 1 - 2 cm ponad kaszę. Następnie odstawić na kilka minut. W tym czasie można posiekać  warzywa. Kiedy kasza ostygnie łączymy wszystkie składniki i dokładnie mieszamy. Dolewamy oliwę i doprawiamy solą i pieprzem.

Wersja do druku Wersja do druku | Mapa witryny
© Polska Izba Żywności Ekologicznej